Imponerend Ajax domineert Elftal van de Week, ADO en AZ vallen op

Reacties

De overtuigende zege van Ajax in de topper tegen PSV heeft de Amsterdamse club hofleverancier gemaakt van het VI Elftal van de Week. Ook zijn er eervolle vermeldingen voor ADO Den Haag en AZ.

Imponerend Ajax domineert Elftal van de Week, ADO en AZ vallen op

Het ijzersterke optreden in de eigen Johan Cruijff Arena leverde Ajax liefst vier plekken op. Uitschieter daarbij is Frenkie de Jong, die als inschuivende verdediger wederom imponeerde. Dat optreden leverde hem de uitverkiezing voor Speler van de Week op. Ook zijn maatje achterin Matthijs de Ligt, spelmaker Hakim Ziyech en vleugelflitser David Neres kregen een plekje toebedeeld.

Een paar kilometer van Amsterdam won AZ een dag eerder al met liefst 5-0 van het arme Heracles Almelo. In die wedstrijd keepte Marco Bizot uitstekend, toonde Ricardo van Rhijn zich achterin een prima vervanger van de geschorste Stijn Wuytens en speelde talent Teun Koopmeiners wederom een uitstekende partij. Het drietal van de verrassend goed presterende Alkmaarders hebben hun plekjes dan ook dik verdiend.

Ook ADO Den Haag, dat er met een 2-3 overwinning vandoor ging bij FC Twente, is met twee spelers goed vertegentwoordigd. Wilfried Kanon en Nasser El Khayati (maker van twee treffers, waaronder de winnende in de slotfase) danken hun uitverkiezing aan een aantrekkelijke overwinning in Enschede.

De enige speler die dit weekend verloor, maar tóch een plekje in het VI-elftal krijgt, is Mike van Duinen. Hij speelde goed, hoewel hij met Excelsior onderuit ging tegen PEC Zwolle. Het Elftal van de Week wordt gecompleteerd door Tom van Weert. De spits van FC Groningen kwam met zijn ploeg op een 2-0 achterstand bij Roda JC Kerkrade, maar sleepte met twee treffers eigenhandig een punt uit het vuur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.