Van Hanegem hekelt tactiek van PSV in de topper

11 december 2017, 08:13

De manier waarop PSV zondagmiddag voor de dag kwam in de topper tegen Ajax krijgt veel kritiek te verduren. Ook Willem van Hanegem heeft zich verbaasd over de instelling van de Eindhovenaren. "Dan sta je tien punten voor, ga je op bezoek bij een ploeg waar de spelers niet bepaald lekker in hun vel zitten en dan speel je zo hemeltergend slecht."

In zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad kijkt De Kromme terug op de topper in de Eredivisie. "De spelers van PSV hebben zelf blijkbaar wel gedacht dat ze heel goed waren. Dat ze lekker achterover konden leunen en dan na rust wel zouden toeslaan in Amsterdam. Het was op alle fronten armoedig. Ze hadden werkelijk geen flauw idee hoe ze de inschuivende Frenkie de Jong moesten bestrijden. Dat is ook wel grappig, want die tactiek hanteerde Ajax ruim twintig jaar geleden al. De fanatieke roep om verandering, hoor ik ook. Maar Ajax deed het dus met een stokoude speelwijze."

Toch was het Feyenoord-icoon wel blij met het resultaat. Enerzijds omdat de competitie open ligt en de concurrentie nu weer kansen ziet tegen PSV. En omdat de naam van Peter Bosz valt bij Ajax. "Er waren serieus mensen die ik hoorde zeggen dat Peter Bosz na zijn ontslag bij Borussia Dortmund dan lekker terug kan naar Ajax in plaats van Marcel Keizer. De trainer die de benen nam uit Amsterdam en die er in Dortmund werkelijk een totale bende van heeft gemaakt. Slechter kon het bijna niet."

Van Hanegem wilde tot slot ook nog iets kwijt over Louis van Gaal. "Hij wil niet meer naar de bond, hoorde ik hem gisteren zeggen bij FOX Sports. Het leek daar trouwens wel of zijne Koninklijke Hoogheid was aangeschoven. Hans Kraay jr. vroeg ook nog of Louis iets zag in werken bij Dortmund en Louis gaf aan dat hij bij dergelijke vragen in de toekomst niet meer zou aanschuiven. Nou, prima. Dan toch niet."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen