Lozano maakt kans op prestigieuze prijs in Midden-Amerika

Reacties

Hirving Lozano is genomineerd voor de titel beste speler van Noord en Midden-Amerika. De PSV-aanvaller neemt het op tegen onder anderen Héctor Moreno en Jozy Altidore.

Lozano maakt kans op prestigieuze prijs in Midden-Amerika

De CONCACAF heeft in totaal tien spelers genomineerd voor de prestigieuze eretitel: Andre Blake (Philadelphia Union/Jamaica), Bryan Ruiz (Sporting Lissabon/Costa Rica), Christian Pulisic (Borussia Dortmund/VS), Clint Dempsey (Seattle Sounders/VS), Franco Jara (Pachuca/Mexico), Héctor Moreno (AS Roma/Mexico), Hirving Lozano (PSV/Mexico), Javier Hernández (West Ham United/Mexico), Jozy Altidore (Toronto FC/VS) en Keylor Navas (Real Madrid/Costa Rica).

Lozano lijkt een goede kans te maken op de award. De 22-jarige buitenspeler was van grote waarde voor zijn land door Mexico begin september hoogspersoonlijk naar het WK te koppen. De afgelopen interlandperiode maakte hij indruk met twee goals tegen België. Bij PSV kent Lozano een indrukwekkende start. In zijn eerste tien Eredivisie-wedstrijden was hij negen keer trefzeker.

Vorig jaar ging Ruiz er met de award vandoor, Lozano werd toen al tweede voor Navas. Een jaar eerder won Chicharito de verkiezing, voor Ruiz en Andrés Guardado. Lozano maakt tevens kans op de titel Aanvaller van het Jaar. Op 17 december worden de prijzen uitgereikt.

'Lozano beseft inmiddels zelf ook wel hoe goed hij is'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.