Excelsior zonder PSV-huurling De Wijs tegen PSV

Reacties

Excelsior zal het zondag zonder Jordy de Wijs moeten doen tegen diens werkgever PSV. De 22-jarige verdediger kampt met een knieblessure.

Excelsior zonder PSV-huurling De Wijs tegen PSV

De Wijs liep de blessure afgelopen zondag op in de uitwedstrijd bij FC Utrecht. Nader onderzoek moet uitwijzen hoe lang de Rotterdammers de PSV-huurling precies zullen missen. De Brabander zelf vreest enkele weken toe te moeten kijken.

Wout Faes is de meest logische vervanger van De Wijs. De Belgische Anderlecht-huurling speelde in het begin van dit seizoen al verdienstelijk naast Jurgen Mattheij in het centrum van de verdediging toen De Wijs nog niet opnieuw aan Excelsior verhuurd was. Met Shane O'Neill is er nog een centrale verdediger geblesseerd, terwijl ook Desevio Payne niet inzetbaar is.

De Wijs koos opnieuw voor speelminuten bij Excelsior nadat hij in de succesvolle tweede helft van het vorige seizoen al een belangrijke kracht was in de formatie van trainer Mitchell van der Gaag. Bij PSV had hij te weinig zicht op speeltijd in de hoofdmacht en zou hij het voornamelijk met minuten bij Jong PSV in de Jupiler League moeten doen. Bij Excelsior, dat met zeventien punten een keurige plek in de middenmoot bezit, vormt De Wijs met Mattheij een sterk centraal duo.

Bij het sluiten van de huurovereenkomst hebben Excelsior en PSV geen afspraken gemaakt over de inzetbaarheid van de centrale verdediger. In het buitenland is het gebruikelijk dat clubs huurlingen contractueel verbieden tegen hun eigenlijke werkgever te spelen. De Wijs is door PSV dit seizoen aan Excelsior uitgeleend en heeft na dit seizoen nog een contract voor een jaar in Eindhoven.

Vooruitblik op Excelsior - PSV.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.