Van Bommel: 'Kan ik pas over nadenken als ik een aanbieding krijg'

Van Bommel: 'Kan ik pas over nadenken als ik een aanbieding krijg'

23-11-2017 08:05
16

Mark van Bommel voelt zich soms een halve psycholoog als trainer van PSV onder 19. De voormalig Oranje-international ziet veel op zich afkomen in zijn nieuwe functie, maar geniet met volle teugen.

"Maar het is ook erg complex", erkent Van Bommel in de Limburger. "We moeten rekening houden met school, vervoer. Sommige spelers hebben nog geen rijbewijs, veel wonen bij hun ouders of in een gastgezin. Voor het managen van de teamdynamiek moet je een halve psycholoog zijn."

Van Bommel is fanatiek en duidelijk naar zijn spelers. "Maar je kan niet altijd consequent zijn. Wat doe je als diegene die het allerbeste is, twee minuten te laat komt voor de bus?", vraagt de oud-middenvelder, om vervolgens aan te geven dat de bus dan heus wel wacht. "Dat is op iedere werkvloer het geval. Ook in het voetbal."

Over zijn eigen ambities is Van Bommel duidelijk. "Ik wil altijd het hoogst haalbare. Ook als trainer. Maar hoe het verder gaat? Geen idee. Ik heb geen stappenplan. Over een vervolg kan ik pas nadenken als mijn contract afloopt of als ik een aanbieding krijg."