Direct naar artikelinhoud

Seizoen Feyenoord neemt rampzalige vormen aan na 1-1 tegen VVV

Voor Feyenoord neemt het seizoen rampzalige vormen aan. Sinds eind augustus heeft de kampioen al geen competitiewedstrijd thuis gewonnen en zaterdagavond kwam daar tegen promovendus VVV Venlo geen verandering in. Feyenoord had recht op meer dan de 1-1 eindstand, maar het miste belachelijk veel kansen, zoals het dat al weken doet. PSV kan morgen bij winst op PEC op veertien punten voorsprong komen

Feyenoordspeler Sven van Beek baalt tijdens Feyenoord - VVV Venlo in De KuipBeeld anp

Het was vaak lachwekkend hoe Feyenoord voor het doel handelde, een enkele keer was sprake van pure pech. Invaller Boëtius spande met gemak de kroon. De dit seizoen in De Kuip teruggekeerde buitenspeler zit na een goede start in een wak dat zijn weerga niet kent. Kans na kans hielp hij om zeep. Tot steeds groter wordende woede van het thuispubliek.

Maar ook andere Feyenoorders misten dotten van kansen. Vilhena alleen voor doelman Unnerstall, Toornstra en Jørgensen van dichtbij, Larsson terwijl de bal perfect voor zijn rechterbeen lag.

Thuis legden de Rotterdammers vorig seizoen de basis voor de titel.

Jørgensen maakt enige Rotterdamse doelpunt

Nicolai Jørgensen tekende tien minuten na rust voor het enige Rotterdamse doelpunt op aangeven van Toornstra. Het is een duo dat tijdens de vorige voetbaljaargang in De Kuip aan de lopende band het net vond. Beiden missen dit seizoen de grote vorm, waarbij het ritme van Jørgensen werd gebroken door een hamstringblessure.

Tot vijf minuten voor tijd leek het genoeg voor de zege, maar toen trapte VVV-middenvelder Van Bruggen van net buiten het zestienmetergebied een voor zijn voeten stuitende hoekschop fraai dropkick naast de grabbelende doelman Jones.

Feyenoord kan ieder sprankje zelfvertrouwen gebruiken. Het speelt deze week de laatste uitwedstrijd in de Champions League tegen het onstuitbare Manchester City en moet het weekeinde erop naar FC Groningen.

Spelers van VVV vieren de 1-1Beeld anp

Gele bus van VVV Venlo

Feyenoord zocht naar een snel doelpunt, maar liep zich meestal stuk op de gele bus die VVV Venlo voor het doel had geparkeerd. Een bus die soms uitbrak via de snelle aanvallers Van Crooy en Thy. Zij werden ondersteund door de teruggezakte spits Seuntjes, die je qua postuur, snelheid en motoriek eerder verwacht bij een vierdeklasser, maar aan de bal redelijk handig bleek.

Feyenoord verzuimde vaak de bal in een hoog tempo rond te laten gaan, snel van kant te wisselen. Voor rust waren er slechts schietkansen voor El Ahmadi en Jørgensen. Feitelijk was linksbuiten Larsson de enige die echt gevaar stichtte met een aantal fijne rushes.

Geen genade voor Feyenoord

Na rust werd het tempo wat opgeschroefd door de thuisploeg resulterend in de 1-0. Berghuis speelde hard in op Toornstra die de bal subtiel door de lucht verlegde naar Jørgensen, waarna de Deense spits binnenknalde.

Plots kwam er meer ruimte. Kiezelharde schoten van Larsson en Vilhena strandden respectievelijk op Unnerstall en de paal. VVV brak na een uur uit via Van Crooy maar de uitstekende Feyenoordback Haps wist hem af te stoppen. Aan de andere kant schoot Toornstra in kansrijke positie tegen Jørgensen aan. Vilhena kreeg in de zeventigste minuut de grootste kans toen hij op aangeven van Larsson opdook voor Unnerstall, maar de international schoot op de zich groot makende doelman. Daarna was het woord aan Boëtius die inviel voor Larsson, maar wiens voorzetten en schoten telkens de juiste richting en snelheid misten.

Een spaarzame hoekschop van VVV kwam voor de voeten van Van Bruggen die geen genade kende met de kwakkelende kampioen.