Cristiano Ronaldo
NOS VoetbalAangepast

Geen doelpunten in Madrileense derby, Barcelona profiteert

De beladen Madrileense derby tussen Atlético en Real heeft veel verhitte duels en spanning opgeleverd, maar geen treffers.

De inzet was groot. Voor de verliezer zou de achterstand op Barcelona oplopen tot elf punten en de titel schier onmogelijk worden. Dat had duidelijk zijn weerslag op het spel. Dat was zeker niet goed, wel nerveus en spijkerhard.

Atlético opende sterk, maar Real nam het initiatief over en kreeg kansjes via Toni Kroos en Sergio Ramos. Real was na rust sterker, maar vond geen zwaktes is het hechte Atletico-bolwerk.

De thuisploeg creëerde via Kevin Gameiro een kwartier voor tijd nog de beste kans. Zijn handige wippertje werd door Raphaël Varane net voor de doellijn onderschept.

Door het gelijke spel heeft Barcelona nu tien punten voorsprong op beide concurrenten. Alleen Valencia kan de Catalanen nog een beetje bijbenen met zeven punten achterstand. De ploeg heeft wel een duel minder gespeeld.

Luis Suárez

Zonder groots te spelen had Barça zaterdagmiddag het uitduel bij middenmoter Leganés gewonnen, 3-0. De eerste kans in de wedstrijd was voor oud-PSV'er Nordin Amrabat, die namens de thuisploeg na een knappe actie over de linkerflank over schoot.

Hoewel Barcelona weinig indruk maakte en Lionel Messi zo goed als onzichtbaar was, kwam het na een half uur wel op 1-0 via Luis Suárez. De Uruguayaan, die al vijf duels droog stond, tikte binnen na een door doelman Iván Cuellar gekeerd schot van Paco.

Een kwartier na rust scoorde Suárez nog eens, en weer nadat Cuellar een schot van Paco Alcácer had gekeerd. Goed doorzetten van Messi op de achterlijn leverde kort voor tijd een treffer van Paulinho op.