Zoete wraak Heitinga op Van Bommel: winst in Eindhoven na vernedering

Zoete wraak Heitinga op Van Bommel: winst in Eindhoven na vernedering

18-11-2017 16:10
34

Ajax O19 heeft zaterdagmiddag in Eindhoven gewonnen van de leeftijdsgenoten van PSV. De ploeg van trainer John Heitinga was op trainingscomplex De Herdgang met 3-2 te sterk voor het team van coach Mark van Bommel. 

In augustus stonden PSV O19 en Ajax O19 ook al tegenover elkaar. Uitgerekend in Amsterdam werd het duel om de Super Cup toen met 0-5 gewonnen door de Brabanders. Zaterdag begon Ajax goed. Na 40 minuten stond het 0-2. Mitchel Bakker en Jurgen Ekkelenkamp scoorden. Voor de pauze deed PSV wat terug. Spits Joël Piroe benutte een strafschop.

Snel na de pauze werd het zelfs gelijk. Opnieuw Piroe haalde de trekker over. Uiteindelijk gingen de drie punten toch naar Amsterdam. Na een uur kopte verdediger Sven Botman hard raak uit een corner.  

Opstelling PSV O19: Van de Meulenhof, Wallenburg, Teze, Soulas, Theunissen, Sadilek, Aboukhlal, Schoonbrood, Piroe, Lonwijk en Gakpo

Opstelling Ajax O19: El Maach, Bakboord, Botman, Kemper, Bakker, Ekkelenkamp, Ter Heide, Pasquali, Ylätupa, Gravenberch en Schön