Cocu vindt spits bijna klaar voor transfer: 'Liefst dat hij vijf jaar blijft'

Cocu vindt spits bijna klaar voor transfer: 'Liefst dat hij vijf jaar blijft'

18-11-2017 08:46
21

PSV-trainer Phillip Cocu vindt dat Jürgen Locadia het voorbeeld is voor jonge spelers in Nederland. De spits is niet te vroeg naar het buitenland vertrokken.

"In Nederland hebben we het er vaak over. Wanneer ga je naar het buitenland? Ik denk dat dit een mooi voorbeeld is voor heel veel jonge spelers, dat je een bepaalde basis nodig hebt voordat je naar het buitenland vertrekt", zegt Cocu in De Telegraaf. "Niet alleen in het veld, maar ook daarbuiten. Het totaalplaatje. Eigenlijk moet Jürgen dit seizoen de laatste stap zetten. Voor zichzelf, in z’n persoonlijke ontwikkeling. Om dan genoeg bagage te hebben om het avontuur aan te gaan in een andere competitie. Maar het liefst heb ik natuurlijk dat hij nog vijf jaar blijft…"

Locadia was afgelopen zomer op weg naar Engeland, maar werd bij PSV gehouden door Cocu. De trainer ziet de spits sindsdien hard aan zichzelf werken. "Het is een jongen die altijd op zichzelf was, maar hij staat het liefst de hele dag op het trainingsveld. Hij heeft nog wel zijn eigen persoonlijkheid, maar is veel meer bezig met hoe we met elkaar iets kunnen bereiken. Hoe hij zich opstelt, met andere spelers bezig is, daarin heeft hij echt een goede ontwikkeling doorgemaakt. Jürgen beseft dat hij wat dat betreft ook een heel belangrijke schakel is."