Veel goals bij FC Den Bosch, FC Eindhoven en RKC en doelpuntloze streekderby

17 november 2017 om 19:40 • Aangepast 20 november 2020 om 20:29
nl
FC Oss en Helmond Sport kwamen vrijdagavond niet tot scoren in het onderlinge duel. Bij de andere clubs was het anders. FC Den Bosch, FC Eindhoven en RKC wonnen, bij de wedstrijden van die clubs werd in totaal veertien keer gescoord.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

FC Den Bosch-FC Volendam 3-1
Al snel een enorme kans voor Den Bosch. Sven Blummel dook zomaar vrij op voor Volendam-keeper Hobie Verhulst. Maar zijn inzet was zo zwak, dat de doelman de bal kon tegenhouden. Na een kwartier spelen kwam Den Bosch alsnog op voorsprong. Niek Vossebelt tikte leep binnen na een knappe actie en voorzet van Muhammed Mert.

Den Bosch was duidelijk sterker dan de hekkensluiter in de Jupiler League. Volendam werd bij vlagen compleet zoek getikt. Keeper Verhulst kon ternauwernood een eigen doelpunt voorkomen. Maar toch was het na 22 minuten vanuit het niets plots 1-1. Enzo Stroo kon vrij op keeper Heemskerk af en schoot goed binnen. Den Bosch bleef sterker en bleef, soms met prachtige combinaties, aanvallen. Muhammed Mert tikte de bal van dichtbij voorlangs.

Wachten op privacy instellingen...

Vanuit het niets kwam FC Den Bosch kort na rust weer op voorsprong. Spits Jort van der Sande, die voor het eerst dit seizoen in de basis stond, kopte een vrije trap knap binnen. Na een klein uur leek de wedstrijd beslist. Na een lange aanval en goed doorgaan van Jordy van der Winden tikte Sven Blummel van dichtbij de 3-1 binnen.

Ook na de 3-1 bleef het een open wedstrijd. Volendam was erg dichtbij de 3-2, maar een katachtige reflex van keeper Heemskerk voorkwam de aansluitingstreffer. En ook invaller Teije ten Den (kopbal net naast) was dichtbij de 3-2.

FC Eindhoven-MVV 3-2
Belgenavond, dat was het in Eindhoven bij de plaatselijke FC tegen MVV. Het werd echter vooral de avond van Mart Lieder en Ruud Swinkels. De spits scoorde in de eerste 22 minuten drie keer voor FC Eindhoven. Zijn derde van de avond betekende zijn dertiende doelpunt van het seizoen, in evenveel wedstrijden.

In de tweede helft kwam MVV volledig terug in de wedstrijd. Jonathan Okita maakte er tien minuten na rust 3-1 van, een paar minuten later bracht Florian Loshaj de club uit Maastricht op 3-2. Twee minuten voor tijd leek MVV nog langszij te komen bij FC Eindhoven. Leek, want Ruud Swinkels stopte de strafschop van Okita en zorgde er zo voor dat het bij 3-2 bleef.

FC Oss-Helmond Sport 0-0
Bij een zege op Helmond Sport zou de selectie van FC Oss van de hoofdsponsor een feest krijgen in het Philips Stadion, bij een nederlaag zou het een strafwandeling moeten lopen van veertig kilometer. Er komt geen feest en er komt geen strafwandeling, de streekderby eindigde in een gelijkspel.

Helmond Sport speelde ruim een uur met een man minder. In de eerste helft werd Maiky Fecunda van het veld gestuurd. Hij hield Lesly de Sa vast, in de ogen van de scheidsrechter was de aanvaller van FC Oss doorgebroken.

Met tien man was Helmond Sport in de eerste helft nog dicht bij een treffer, Arne Naudts raakte de lat. In de tweede helft was de spits via een kopbal dicht bij een doelpunt. In de absolute slotfase probeerde FC Oss het nog via Adarabioyo en Thijs van Pol, maar gescoord werd er niet.

RKC Waalwijk-Telstar 4-1
RKC heeft het goede gevoel van de laatste wedstrijden vast weten te houden, vrijdagavond was het met 4-1 te sterk voor Telstar. Al na 52 seconden kwam de ploeg van trainer Peter van den Berg op voorsprong. Said Bakari bracht de thuisploeg op voorsprong. Na 25 minuten spelen tilde Hans Mulder de stand naar 2-0. Met veel geluk kwam RKC in de tweede helft op 3-0. Invaller Amatkarijo schoot de bal op de paal, nadat hij in balbezit kwam doordat een speler van Telstar onderuit ging. Via de rug van de Telstar-goalie rolde de bal vervolgens traag over de doellijn.

Niet veel later maakte Gerson Rodrigues, na veel fouten van beide ploegen, een fantastische goal. Hij schoot de bal van grote afstand in het RKC-doel. Lang kan Telstar er niet van genieten, middenvelder Serginho Greene maakt de 4-1.