'Het is lekker dat ik weer heb gescoord en nu even af ben van alle verhalen'

'Het is lekker dat ik weer heb gescoord en nu even af ben van alle verhalen'

17-11-2017 15:32
20

Luuk de Jong voelt het zelfvertrouwen terugkomen. Na zijn langverwachte doelpunt voor PSV bijna twee weken geleden, was de spits ook trefzeker bij het Nederlands elftal.

"Natuurlijk is het lekker dat ik weer heb gescoord en nu even af ben van alle verhalen, al moet je je daar ook niet al te druk over maken", vertelt De Jong aan het Eindhovens Dagblad. "Bij Oranje balen we allemaal nog enorm dat we het WK missen. Nu gaat de focus weer op PSV en wij hebben zondag een pittige wedstrijd af te werken in Zwolle."

PSV-trainer Phillip Cocu is in de aanloop naar het competitieduel met PEC Zwolle tevreden over De Jong. Het is hoe dan ook afwachten of de targetman in de basis start, omdat Steven Bergwijn weer fit is. "Luuk de Jong speelt altijd een rol in mijn afwegingen", aldus Cocu tegen het ED.

"Het is een goede en belangrijke speler voor ons. Ik ben blij voor hem dat hij nu weer heeft gescoord en bij het Nederlands elftal ook. Hij krijgt dan weer een kans, komt erin en weet te scoren. De wereld ziet er voor hem weer heel anders uit dan een half jaar geleden", doelt de PSV-trainer op het feit dat De Jong op het punt stond te vertrekken.