Cocu heeft PSV-uitblinker terug: Ik ben daar natuurlijk niet bij, bij Oranje

Cocu heeft PSV-uitblinker terug: "Ik ben daar natuurlijk niet bij, bij Oranje"

17-11-2017 14:19
6

Jeroen Zoet is zondag gewoon inzetbaar voor PSV in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle. Dat stelt Phillip Cocu. Zoet raakte afgelopen week licht geblesseerd bij Oranje.

"Jeroen is deze week nadat hij terugkwam meteen aan de slag gegaan met de fysiotherapeut en stond vandaag weer op het trainingsveld. We verwachten hem er zondag gewoon bij, net als de rest van de groep", vertelt Cocu tijdens het wekelijkse persmoment, opgetekend door het Eindhovens Dagblad.

De PSV-trainer verwacht dat zijn doelman er tegen PEC weer staat. Van een mentale dip wil Cocu niets weten, nadat Zoet opnieuw geen kans kreeg onder de Oranje-lat. "Ik ben daar natuurlijk niet bij, bij Oranje. Ik ken Jeroen in ieder geval als een heel professionele speler. In alle opzichten is hij stoïcijnser, sterker en bewuster geworden", zegt Cocu.

"Als je leiding gaat geven en echt initiatief neemt in het team, dan moet je dat gevoel ook voor jezelf echt hebben voor je het echt kan overbrengen. Jeroen maakt dit seizoen een heel overtuigende indruk en straalt dat ook uit op zijn medespelers."