Feyenoord en PSV getipt voor trainerspositie: 'Zou gerust voor hem durven gaan'

Feyenoord en PSV getipt voor trainerspositie: 'Zou gerust voor hem durven gaan'

17-11-2017 07:45
18

Stan Valckx heeft een hoge pet op van Maurice Steijn. De technisch manager van VVV-Venlo denkt dat de 43-jarige trainer niet zou mistaan bij Feyenoord of PSV.

"Ik heb Maurice heel hoog zitten", zegt Valckx in een interview met dagblad de Limburger. "Zijn hand is duidelijk zichtbaar in het succes van VVV. Ik vergelijk hem wel eens met Dick Advocaat, die ik als speler heb meegemaakt. Maurice is net als Dick een vakman. Duidelijk en rechtdoorzee. Keihard als het nodig is."

Als Valckx het voor het zeggen had in Rotterdam of Eindhoven, zou hij gaan voor Steijn als hoofdtrainer. "Ik zou als technisch verantwoordelijke van PSV of Feyenoord gerust durven gaan voor Maurice Steijn als trainer. Ik denk dat hij dat in zich heeft." Steijn is al vier jaar trainer van VVV en wordt gezien als de architect van het huidige succes. Hij ligt nog tot 2019 vast in De Koel.

"Maurice heeft net als veel spelers een clausule in zijn contract waardoor hij eerder weg zou kunnen. Daar moet je als club niet moeilijk over doen, want vier jaar een club trainen is lang. Als er belangstelling is voor je spelers en de trainer, dan heb je het als club goed gedaan. Zeker als je ook nog een transfersom ontvangt", zegt Valckx.