John Jaakke (rechts) in september dit jaar
NOS Voetbal

Jaakke nieuwe voorzitter rvc Eredivisie CV

John Jaakke is de nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen van de Eredivisie CV, het orgaan dat de belangen behartigt van de achttien eredivisieclubs.

De oud-preses van Ajax werd voorgedragen door Peter Fossen, directielid van PSV en algemeen directeur van AZ, Robert Eenhoorn. Fossen en Eenhoorn vormen nu samen met Jaakke de nieuwe rvc.

"Wij hebben een zorgvuldig proces doorlopen en dat uitgebreid toegelicht aan de clubs. In John vinden we een ervaren bestuurder die de voetbalwereld goed kent", laten Fossen en Eenhoorn in een verklaring weten.

Jaakke schreef samen met Niek Jan van Kesteren een adviesrapport over de bestuursstructuur van de KNVB en het betaalde voetbal.

'Dank aan de clubs'

Jaakke is verheugd met zijn aanstelling en laat weten zorg te willen dragen voor het verbeteren van het voetbal in Nederland: "Dank aan de clubs dat ik gekozen ben. Vanuit mijn rol zal ik mij er voor inzetten het betaald voetbal en de grootste competitie van het land verder te versterken voor alle clubs en alle fans."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl