Home Nieuws Isimat: ‘Onze manier van spelen is veranderd’

Isimat: ‘Onze manier van spelen is veranderd’

35
0

Nicolas Isimat-Mirin is dit seizoen basisspeler in de formatie van Philip Cocu. Op een enkele wedstrijd na is de Fransman steeds de centrale verdediger geweest die Philip Cocu naast Daniel Schwaab.

Isimat komt donderdag uitgebreid aan het woord in het Eindhovens Dagblad. De verdediger heeft het onder meer over de manier waarop verdedigd wordt. “We nemen door het type spelers dat we in onze ploeg hebben nu iets meer risico’s dan vorig jaar. Er wordt dan automatisch naar de verdediging gekeken en soms is dat ook gewoon terecht. Ik moet bijvoorbeeld mijn lichaam slimmer gebruiken. Aanvallers zijn er soms op uit om zich te laten vallen. Ze lokken overtredingen uit en ik heb nu even een naam dat ik ze te snel maak”, zegt de verdediger die recent met tennisballen de training begon.

“Daar ben ik me van bewust en ik ga er alles aan doen om dit uit mijn spel te krijgen. Onze manier van spelen is dus wel veranderd en daardoor is er achterin meer druk. We kunnen pijlsnel voorin zijn of achter de verdediging van de tegenstander komen en sluiten dan ook aan, waardoor er bij een tegenstoot ook sneller druk op kan komen onze defensie. Vorig seizoen kreeg de defensie van PSV ook kritiek omdat we weinig scoorden. Destijds lag het volgens velen aan de opbouw. Zo is er altijd wel wat te mopperen en zeker ook te verbeteren. Dat we na overwinningen wel mogen genieten, maar niet tevreden mogen zijn als er toch fouten zijn gemaakt, zit in dit team. We zijn scherp en willen dit gevoel van winnen vasthouden.”


Vorig artikelZonder personele zorgen richting PEC
Volgend artikelPSV in gesprek met Pachuca over Gutierrez

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in