Peru als laatste land naar het WK, pot-indelingen bekend

16 november 2017, 06:48   Bijgewerkt: 16 november 2017, 09:57

Peru heeft zich als allerlaatste land geplaatst voor het WK 2018 in Rusland ten koste van Nieuw-Zeeland. De ploeg met Feyenoorder Renatio Tapia in de basis won in de nacht van woensdag op donderdag (0-2), mede dankzij een doelpunt van oud-PSV'er Jefferson Farfán. Daarmee zijn alle 32 landen en de pot-indelingen bekend.

Vanaf de eerste minuut zette Peru, dat in het eigen Lima voor 45 duizend man speelde, opponent Nieuw-Zeeland vol onder druk. Na een half uur werd die inzet beloond en schoot Farfán de openingsgoal hard binnen op aangeven van Paolo Guerrero. Nieuw-Zeeland kwam tot dusver amper in het stuk voor.

PEC Zwolle-aanvaller Ryan Thomas, die al na twintig minuten een gele kaart kreeg, en consorten konden daar bar weinig tegenover stellen. Ook met Marco Rojas, de buitenspeler van sc Heerenveen die na een uur in de ploeg kwam, werd het niet veel beter. Vijf minuten na zijn entree, waarin All Whites gezien de 0-0 in de eerste wedstrijd dan ook veel risico nam, besliste verdediger Christian Ramos uit een hoekschop de wedstrijd. In de slotfase werd het niet spannend meer.

Daardoor plaatst de nummer tien van de wereldranglijst zich als laatste voor het WK, terwijl Nieuw-Zeeland dus achterblijft komende zomer. Door de hoge notering van Peru op de wereldranglijst, zit dat land in de loting in Pot II, samen met onder meer Spanje en Zwitserland.