PSV'er krijgt kritiek: 'Niemand maakt fouten voor de lol, negativiteit breekt af'

PSV'er krijgt kritiek: 'Niemand maakt fouten voor de lol, negativiteit breekt af'

16-11-2017 07:28
20

Hoewel PSV de overwinningen aaneenrijgt, is Nicolas Isimat-Mirin vooral in het nieuws gekomen vanwege overtredingen in het strafschopgebied en tennisballen in zijn handen. De Fransman voelt desondanks het vertrouwen.

"Ik wil mezelf blijven ontwikkelen, maar probeer in trainingen en wedstrijden ook altijd het beste uit medespelers te krijgen", zegt Isimat-Mirin in het Eindhovens Dagblad. "In boos worden geloof ik niet zo, veel eerder in elkaar oppeppen. Niemand maakt fouten voor zijn lol. Met negativiteit breek je wat mij betreft vooral af, omdat voetbal een sport is die ook draait om vertrouwen."

Dat Cocu hem onlangs met tennisballen in zijn handen liet trainen nadat hij voor de derde keer dit seizoen een strafschop had veroorzaakt wegens duw- en trekwerk, raakt hem niet. "De coach probeert me te helpen en ik omarm dat graag. Ik heb vanaf het begin van de competitie alles gespeeld en het gevoel dat hij het echt in me ziet zitten. We streven allemaal naar perfectie, maar het is belangrijk dat een trainer niet na een paar foutjes of een misser het vertrouwen in je verliest."

Isimat-Mirin heeft er wel een verklaring voor dat het bij hem dit seizoen wat minder solide oogt. "Onze manier van spelen is dus wel veranderd en daardoor is er achterin meer druk. We kunnen pijlsnel voorin zijn of achter de verdediging van de tegenstander komen en sluiten dan ook aan, waardoor er bij een tegenstoot ook sneller druk op onze defensie kan komen."