Home Columns Bekwame analist Ronald de Boer slaat plank mis

Bekwame analist Ronald de Boer slaat plank mis

345
0

Ronald de Boer, Aad de Mos en Arnold Bruggink laten hun licht schijnen over het aanstaande Eredivisie weekend. De analisten stellen afzonderlijk dat PSV aanvallend een prima elftal heeft maar de defensie nog te wensen over laat.

Analist Ronald de Boer maakt het bont in zijn analyse door te verkondigen dat de factor geluk een grote rol speelt in de koppositie van het elftal van Philip Cocu.

De Boer geldt als een uiterst bekwame analist maar slaat in zijn analyse over PSV in combinatie met het behaalde aantal punten de plank mis. De Fox analist richt zich met name op de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. Een wedstrijd die hij gezien zijn analyse niet of nauwelijks gezien heeft.

“Ongelooflijk”, aldus De Boer in gesprek met Metro over de koppositie van PSV. “Ik heb het gevoel dat PSV over geluk niet te klagen heeft. Neem die wedstrijd tegen FC Utrecht. In de eerste helft speelt Utrecht PSV zoek’, overdrijft de Boer de eerste helft van FC Utrecht zijde.

“Het komt op voorsprong, maar laat vervolgens heel veel kansen liggen om uit te lopen”, zegt de Boer over de eerste helft waarin PSV juist weinig mogelijkheden had de voorsprong uit te bouwen. Slechts Lozano kon de trekker bij een 1-1 tussenstand overhalen na één van de schaarse halve mogelijkheden. “Dat het vervolgens 1-7 wordt is amper te bevatten. Tegen FC Twente ging het maar net goed. Ik vind PSV niet geweldig spelen, vooral verdedigend zijn ze zwak: Twente scoort drie keer tegen ze, Vitesse en VVV twee keer. Maar ja, voorin draait het als een tierelier.”

Defensief gezien heeft de Boer een punt al moet de rol van de soms wisselvallig acterende Zoet ook niet worden uitgevlakt. De keeper pakt punten, zoals thuis tegen Feyenoord maar blundert even zo vaak zoals de snelle tegentreffer in Heerenveen of de onnodige recente Twente treffers.

Volgens Bruggink zit het verschil met Ajax en Feyenoord vooral in de visie van de trainers. “Phillip heeft als enige coach duidelijkheid gecreëerd. Van Bronckhorst lukt dat niet, omdat zijn spelers op hun tenen lopen in de Champions League waardoor hij te maken krijgt met de ene blessure na de andere.” Volgens De Mos is er ook bij Ajax te weinig duidelijkheid. “Als oud-coach probeer ik me vaak in de gedachtegang van de trainer te plaatsen. Maar ik kan er geen touw aan vastknopen, laat staan de spelers.”


Vorig artikelPSV fans willen per bus naar de Amsterdam Arena
Volgend artikelDocumentaire: From Factory Workers to Champions of Europe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in