Verbazing over ruime PSV-voorsprong: 'Ze hebben over geluk niet te klagen'

Verbazing over ruime PSV-voorsprong: 'Ze hebben over geluk niet te klagen'

15-11-2017 16:57
83

Na elf speelronden in de huidige Eredivisie-jaargang heeft PSV met een voorsprong van acht punten op de concurrentie de beste papieren voor de landstitel. Analisten Ronald de Boer, Aad de Mos en Arnold Bruggink laten hun licht schijnen over het spel van de Eindhovenaren.

"Ongelooflijk", aldus De Boer in gesprek met Metro over de ruime voorsprong van PSV. "Ik heb het gevoel dat PSV over geluk niet te klagen heeft. Neem die wedstrijd tegen FC Utrecht. In de eerste helft speelt Utrecht PSV zoek. Het komt op voorsprong, maar laat vervolgens heel veel kansen liggen om uit te lopen. Dat het vervolgens 1-7 wordt is amper te bevatten. Tegen FC Twente ging het maar net goed. Ik vind PSV niet geweldig spelen, vooral verdedigend zijn ze zwak: Twente scoort drie keer tegen ze, Vitesse en VVV twee keer. Maar ja, voorin draait het als een tierelier."

Volgens Bruggink zit her verschil met de concurrentie vooral in de trainers. "Phillip heeft als enige coach duidelijkheid gecreëerd. Van Bronckhorst lukt dat niet, omdat zijn spelers op hun tenen lopen in de Champions League waardoor hij te maken krijgt met de ene blessure na de andere." Volgens De Mos is er ook bij Ajax te weinig duidelijkheid. "Als oud-coach probeer ik me vaak in de gedachtegang van de trainer te plaatsen. Maar ik kan er geen touw aan vastknopen, laat staan de spelers."