Verkoop Lozano in winterstop in principe onbespreekbaar voor PSV

Reacties

Hirving Lozano is dit seizoen niet alleen in de Eredivisie op dreef, maar maakt ook indruk in het shirt van de Mexicaanse nationale ploeg. Als de aanvaller zo blijft presteren als in zijn eerste maanden is de kans levensgroot dat Lozano Eindhoven na één jaar alweer verlaat.

Verkoop Lozano in winterstop in principe onbespreekbaar voor PSV

Technisch manager Marcel Brands van PSV wil niet speculeren over de marktwaarde van de aanvaller. 'Ik wil daar niet aan meedoen', reageert Brands, die bevestigt dat PSV volledig eigenaar is van Lozano, in de nieuwe VI. Dat Pachuca een fors doorverkooppercentage heeft bedongen, is echter ook duidelijk.

'Maar als het gaat zoals het nu gaat, weet je nooit wat er gaat komen. We hebben Hirving niet voor niets een contract voor zes jaar gegeven. Je hoopt dan dat PSV in elk geval twee, drie jaar van hem kan genieten. Dat het zo goed en zo snel met hem zou gaan, had denk ik niemand verwacht. Maar een verkoop in de winterstop is in principe voor ons onbespreekbaar.'

Met twee treffers was Lozano vrijdag een van de hoofdrolspelers tijdens de oefeninterland tussen België en Mexico (3-3). 'Ik ben zelf gaan kijken tegen België. Ik was ook nieuwsgierig hoe hij zich zou manifesteren tegen internationale topspelers', zegt Brands. 'Maar Hirving was gewoon de meest dreigende speler op het veld. Zijn rendement is zo ongekend hoog. En we zijn op andere vlakken echt met hem bezig, want in een elftal kunnen we niemand vrij roosteren van bepaalde taken. Dat pakt hij echt heel goed op.'

Lozano trof in de Eredivisie al negen keer doel en deelt daarmee met ploeggenoot Jürgen Locadia de leiding in het topscorersklassement. Zondagmiddag wacht PSV de uitwedstrijd tegen revelatie PEC Zwolle.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.