Home Nieuws Potentiële WK ganger Gudmundsson wéér belangrijk voor IJsland

Potentiële WK ganger Gudmundsson wéér belangrijk voor IJsland

27
0

Albert Gudmundsson had dinsdagavond wederom een hoofdrol bij de 2-3 uitzege van Jong IJsland in Estland.

Na een 2-0 achterstand bij rust bracht de hij IJsland met twee treffers op gelijke hoogte. Ottar Magnus Karlsson besliste het duel uiteindelijk voor IJsland tien minuten voor tijd.

Jong Ijsland doet door de zege nog mee in de strijd om EK-kwalificatie. Na vijf duels staat de ploeg echter wel drie punten achter de nummer twee Noord-Ierland en zes verliespunten achter koploper Spanje. De tweede plaats geeft rechts op deelname aan de play-offs.

Gudmundsson zal vermoedelijke worden opgenomen in de WK selectie van IJsland. De aanvaller weet vaak wedstrijden te beslissen. Het talent bezit tevens over een aflopend contract, hoewel PSV de optie heeft dit met één jaar te verlengen.