Luuk de Jong scoort weer, Oranje wint met 3-0 van Roemenië

14 november 2017 om 21:41 • Aangepast 20 november 2020 om 20:35
nl
Het Nederlands elftal heeft de laatste wedstrijd onder bondscoach Dick Advocaat winnend afgesloten. Oranje was met 0-3 te sterk voor Roemenië. PSV'er Luuk de Jong tankte weer wat vertrouwen door als invaller de derde Nederlandse treffer te maken.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

De Jong was in eerste instantie niet opgeroepen voor de oefeninterlands van Oranje. Vanwege een blessure meldde ploeggenoot Jürgen Locadia zich af en haalde Advocaat de spits alsnog bij de selectie. Tijdens de 0-1 zege in en tegen Schotland kreeg De Jong geen speeltijd, in Roemenië kwam hij een half uur voor het einde van de wedstrijd binnen de lijnen.

Tweede treffer
Tien minuten voor tijd kopte De Jong de bal in het doel en bracht de stand daarmee op 0-3. Voor De Jong is het zijn tweede treffer in korte tijd. Op 5 november maakte hij in het duel met FC Twente zijn eerste treffer van het seizoen. Het was in het shirt van het Nederlands elftal zijn eerste doelpunt sinds 27 mei 2016.

Wachten op privacy instellingen...

In de absolute slotfase kreeg De Jong een grote kans om zijn tweede treffer te maken. Hij schoot de bal via de Roemeense goalie Costel Pantilimon over het doel.

Zege
Naast De Jong waren Memphis Depay en Ryan Babel trefzeker voor Oranje. Steven Berghuis verzorgde bij alle doelpunten de assist. Bredanaar Virgil van Dijk speelde de hele wedstrijd. Naast De Jong kwam ook PSV-middenvelder Marco van Ginkel als invaller in actie. Jeroen Zoet bleef de hele wedstrijd op de bank.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.