Home Nieuws De opmars van Gaston Pereiro

De opmars van Gaston Pereiro

95
0

Gaston Pereiro is bezig aan een enorme opmars. De Uruguayaan kan bijna net zulke goede cijfers overleggen als Daniel Schwaab en Joshua Brenet, wat winstpartijen aangaan waarin een basisplaats was toebedeeld.

De Uruguayaan is daarnaast ook nog A-international geworden. Dat in het kielzog van het feit dat Pereiro nog steeds geldt als speler die nog net niet álles uit zijn mogelijkheden weet te halen. Zijn houding is nog wat flegmatiek maar er worden stappen gezet.

Half Europa, zuidelijk Europa welteverstaan, heeft Pereiro op de radar staan. De Premier League lijkt op voorhand geen geschikte competitie voor de stylist.

Feitelijk heeft Pereiro zijn basisplaats te danken aan de uitschakeling in de Europa League. Immers gooide Cocu de speelstijl om nadat PSV de Kroatische muur van Osijek niet kon beslechten. Pereiro werd de nummer 10 en begon te schitteren.

Met Pereiro in de basis won PSV alle duels. Kwam hij in het veld als invaller (drie keer), dan verloor PSV vorig seizoen. Opvallend is ook dat Pereiro na zijn tien basisplekken liefst negen keer is gewisseld. Maar een duel speelde hij uit: PSV-AZ, oftewel het eerste duel in de competitie. Pereiro wordt dit seizoen niet alleen geroemd om zijn goals, maar speelde bijvoorbeeld bij FC Utrecht ook een grotere rol in de tactische formule van PSV. Hij is meer betrokken bij het spel en oogt dit seizoen tot nu toe minder wisselvallig. Overigens miste hij in een aantal wedstrijden nog een paar grote kansen.

Pereiro wordt bij PSV nu gebruikt als creatieve middenvelder, al kan hij ook op de flanken uit de voeten. Hij werd daar vorig jaar zelfs topscorer van PSV, met 10 goals. De opmars van Pereiro loopt vooralsnog parallel met het tot op heden succesvolle seizoen van PSV.


Vorig artikelArias sluit aan na lichte blessure
Volgend artikelLuuk de Jong trefzeker voor Oranje

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in