'Advocaat kiest voor twee Ajacieden tegen Roemenië' en houdt Zoet aan de kant

'Advocaat kiest voor twee Ajacieden tegen Roemenië' en houdt Zoet aan de kant

13-11-2017 19:10
40

Dick Advocaat heeft een tipje van de sluier opgelicht voor de oefeninterland van het Nederlands elftal tegen Roemenië. De bondscoach voert een aantal wijzigingen door, meldt het ANP.

Zo vervangt Matthijs de Ligt centraal achterin de afwezige Karim Rekik, die ziek is. Ook Timothy Fosu-Mensah speelt niet. De rechtsback moest tegen Schotland (0-1) twintig minuten voor tijd naar de kant met lichte hamstringklachten. Met Joël Veltman staat er daardoor naast De Ligt nog een Ajacied aan de aftrap in Boekarest. Voor Steven Berghuis lonkt eveneens een basisplaats.

Advocaat ging maandag na de training in gesprek met keeperstrainer Frans Hoek en PSV-doelman Jeroen Zoet. "Onze vriend Zoet is een beetje geblesseerd, daarom keept Jasper Cillessen weer", verklaart de keuzeheer, die dus ook geen risico neemt met Fosu-Mensah. "De jongens moeten allemaal weer spelen komend weekeinde, we willen geen risico's nemen."

"Ik wil wel graag winnen, dus ik begin zoveel mogelijk met de formatie waarvan ik zeg: die gaan dat doen", besluit Advocaat, die volgens Voetbal International ook een basisplaats in petto heeft voor Davy Pröpper. Oranje en Roemenië trappen dinsdag om 20.00 uur af.

Vermoedelijke opstelling volgens VI: Cillessen; Veltman, Van Dijk, De Ligt, Aké; Pröpper, Blind, Strootman; Berghuis, Babel, Memphis.