Klassieker Quiz: de topscorers aller tijden bij Feyenoord en Ajax

Reacties

Zondagmiddag 14.30 uur is het weer zover, De Klassieker. Nu al is het voor Feyenoord en Ajax do or die in De Kuip om de achterstand op koploper PSV niet nog verder te laten groeien. Een quiz over de vorige confrontaties tussen de eeuwige rivalen uit Rotterdam en Amsterdam.

Klassieker Quiz: de topscorers aller tijden bij Feyenoord en Ajax

Sinds de start van de Eredivisie in het seizoen 1956/57 is het vaste prik dat Feyenoord en Ajax met elkaar tweejaarlijks De Klassieker uitvechten. Het zijn vaak duels op het scherp van de snede waarin veel grote namen hebben geschitterd. VI dook samen met Opta in het verleden en stelde de topscorerslijst aller tijden samen in de onderlinge competitieduels tussen de twee topclubs.

Het resultaat is een verzameling van 28 namen die voor Ajax of Feyenoord - en soms voor beide clubs - scoorden in De Klassieker. Het mooie van de lijst is dat bijna elke periode wel een of meerdere vertegenwoordigers heeft, maar dat maakt de quiz er niet makkelijker op. Aan jullie de taak de spelers met de meeste goals in De Klassieker sinds 1956/57 te benoemen. Veel plezier!

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.