Tennisballen brengen Isimat-Mirin tot bedaren: 'Ik zweer je, het heeft geholpen'

Tennisballen brengen Isimat-Mirin tot bedaren: 'Ik zweer je, het heeft geholpen'

21-10-2017 10:06
6

Nicolas Isimat-Mirin veroorzaakte vorig weekend tegen VVV-Venlo (2-5) voor de derde keer dit seizoen een strafschop. Daarmee was de maat vol voor coach Phillip Cocu, die de 25-jarige Fransman met tennisballen in zijn handen liet trainen.

Volgens Isimat-Mirin slaat de training aan. "Ik zweer het je, het heeft geholpen. Ik hoop dat ik dat dit weekend ook mag laten zien", zegt hij tegen de NOS in aanloop naar het duel met Heracles Almelo. "Ik moet mij veel meer op het positioneren van mijn lichaam concentreren en mij fysiek sterk maken."

Hoewel het vooral kolderiek oogt, ziet de centrale verdediger wel degelijk het nut van de oefeningen in. "De trainer heeft dit serieus met mij besproken en ik heb zijn opdrachten uitgevoerd. Ik ben blij met deze manier van trainen." Cocu is te spreken over de toewijding van Isimat-Mirin. "We moeten het niet alleen als een ludieke actie zien. Er zijn op de training enkele situaties geweest waarin hij zijn handen niet kon gebruiken, dan word je gedwongen om dat anders op te lossen. En hij ziet dat zelf ook."

Isimat-Mirin krijgt zondag tegen Heracles de kans om aan te tonen dat hij een snelle leerling is. De aftrap van het duel is om 12.30 uur.