Sofyan Amrabat druipt af
NOS VoetbalAangepast

NAC bezorgt Feyenoord tweede competitienederlaag op rij

Een met zichzelf worstelend Feyenoord heeft voor het eerst sinds januari 2016 weer eens verloren in De Kuip. De thuisploeg had wel vaker de bal, maar deed er onthutsend weinig mee. Veel meer dan een kopbal van Jan-Arie van der Heijden (via de lat over) was er voor rust niet.

NAC werd brutaler en Giovanni Korte tikte raak, nadat Thierry Ambrose al een enorme kans had gemist. Manuel Garcia werd vlak na rust een strafschop ontzegd, waarna Feyenoord eindelijk gas gaf.

De bezoekers wankelden, maar vielen niet. Sofyan Amrabat raakte de lat terwijl NAC-doelman Mark Birighitti knap een penalty van Michiel Kramer pakte en daarna de rebound van Jean-Paul Boëtius.

Blunder Jones

Een blunder van keeper Brad Jones in de slotfase leverde Thomas Enevoldsen een niet te missen kans op. De Deen schoof de bal in het lege doel en bezegelde zo het lot van de Rotterdammers.

De nederlaag was de tweede voor Feyenoord op rij in de competitie. Vorige week ging de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst met 1-0 onderuit bij PSV.