NAC boekt unieke zege in Rotterdam bij matig Feyenoord

23 september 2017, 22:46   Bijgewerkt: 23 september 2017, 22:55

Feyenoord heeft het nog altijd zwaar. Na nederlagen tegen PSV en Manchester City leek het tij gekeerd met een bekeroverwinning tegen ADO Den Haag, maar het was zaterdagavond NAC Breda dat met drie punten uit Rotterdam vertrok: 0-2. Het was voor het eerst in de clubgeschiedenis dat de Brabanders met het volle pond De Kuip wisten te verlaten.

De eerste helft begon bijzonder mat. Feyenoord had veel meer balbezit, maar de NAC-bus stond vakkundig geparkeerd, waardoor de thuisploeg weinig gevaar kon stichten. Het waren de bezoekers die de grootste kans van de wedstrijd hadden, toen Manu Garcia met een briljante actie Thierry Ambrose wist te bereiken, die wonderwel de bal niet achter Brad Jones kreeg.

Even later was het verrassend raak voor de bezoekers. Een afgeslagen corner werd opnieuw ingebracht, en Ambrose kopte de bal fenomenaal terug, waarna Korte binnen kon schieten. Feyenoord leek zichtbaar aangeslagen door de achterstand en kreeg de rest van de eerste helft de bal eigenlijk niet in de buurt bij NAC-doelman Bereguitti.

De tweede helft begon eveneens matig voor de thuisploeg, met NAC dat al na twee minuten een penalty dacht te krijgen. Scheidsrechter Kamphuis oordeelde echter dat er geen sprake was van een overtreding, al was niet helemaal duidelijk waarom de leidsman dit dacht. Hierna begon Feyenoord wel beter te spelen, met een grote kopkans voor Michiel Kramer tot gevolg. De bal vloog echter naast.

Enkele minuten later was Nelom met een goed schot dicht bij een doelpunt, maar hij stuitte op Berenguitti. De rebound was voor Amrabat, die speelde dankzij een lichte blessure voor Jens Toornstra, maar zijn kopbal raakte de lat. Dat was echter niet de grootste kans van de tweede helft, aangezien Kamphuis een wat discutabele penalty toekende aan de thuisploeg. Michiel Kramer, die van de week in de beker tegen ADO wél nog scoorde, wist deze niet te benutten en stuitte eveneens op de Australische doelman van NAC.

NAC bleef met man en macht verdedigen, en kreeg vlak voor tijd zelfs nog de tweede treffer. Brad Jones, normaal zo betrouwbaar, ging gruwelijk in de fout en gunde zo een gratis doelpunt aan invaller Thomas Enevoldsen. Door de nederlaag is een bijzondere reeks van Feyenoord voorbij: de regerend landskampioen was al 25 Eredivisie-duels in het eigen stadion ongeslagen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen