Luuk de Jong werkt met pijnstillers aan herstel: 'Het was wel even paniek'

22 september 2017 om 14:42 • Aangepast 20 november 2020 om 21:52
nl
Luuk de Jong is weer op de weg terug. De PSV-spits herstelt van een forse ribblessure die hij opliep tegen Feyenoord. Zijn botsing met Steven Berghuis ging door merg en been. Op het veld was er paniek omdat De Jong even geen adem kon halen. Uit voorzorg bleef hij een nacht in het ziekenhuis. De schade viel uiteindelijk mee.
Profielfoto van Paul Post
Geschreven door
Paul Post

De aanvaller werkt op trainingscomplex De Herdgang weer aan zijn herstel en dat gaat redelijk goed.

"Natuurlijk heb ik nog wel pijn aan mijn ribben. Het is flink gekneusd en gevoelig. Met pijnstillers kan ik dat wat wegnemen en zo in beweging blijven. Ik kan daardoor ook weer een beetje fietsen en joggen. Dat is goed om fit te blijven."

'Kon geen adem halen'
En dat is goed nieuws, want het zag er ernstig uit na de clash met Berghuis.

"Het was wel even paniek. Na de botsing kon ik even geen adem krijgen, want door die klap was alle lucht uit mijn longen. Ik probeerde te ademen, maar op een of andere manier lukte dat niet. Dan krijg je wel even angst in je hoofd: wanneer komt je adem terug? De dokter zei ook dat ik redelijk blauw was aangelopen, maar het ging gelukkig redelijk snel beter."

Uit voorzorg
De ernst van de blessure was niet meteen duidelijk. Dat de ribben een flinke klap te verduren hadden gekregen wel. De artsen wilden geen risico nemen omdat er mogelijk schade was in de hart- of longstreek.

“De dokters wilden controleren of er geen bloedingen of andere zaken waren ontstaan. Dat was gelukkig niet het geval. Er was niets anders aan de hand dan de gekneusde ribben.”

Wachten op privacy instellingen...


'Berghuis was ook geschrokken'
Het was een onbesuisde overtreding van Berghuis, die daar zelf ook van schrok.

Wachten op privacy instellingen...


“Hij heeft me volgende ochtend meteen gebeld. Hij was ook geschrokken, maar heeft het niet met opzet gedaan. Het was erg ongelukkig. Goed dat hij contact met me zocht. Dat vind ik heel fijn. Nu moet ik dit weer achter me laten en hier sterker uitkomen. Me focussen op mijn herstel en kijken wanneer ik er weer bij ben.”

Wachten op privacy instellingen...


Wanneer rentree?
De wedstrijd tegen FC Utrecht komende zondag komt te vroeg. Een week later speelt PSV een thuiswedstrijd tegen Willem II, maar ook dat is nog onzeker.

“We bekijken het van dag tot dag. Het zou mooi zijn als ik er tegen Willem II weer bij kan zijn, maar dat kan ik nou nog niet inschatten. Al kan het snel gaan.”

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.