Cocu: 'Het zijn tactisch altijd hele interessante potjes tegen FC Utrecht'

Reacties

Na het verplichte bekernummertje in Putten, waar PSV op donderdag redelijk eenvoudig met 4-0 won van de zaterdaghoofdklasser, wacht er zondag in en tegen Utrecht opnieuw een serieuze test voor de ploeg van Phillip Cocu. Na vijf wedstrijden mogen de Eindhovenaren dan medekoploper zijn, hoe sterk dit team daadwerkelijk is, is nog altijd niet duidelijk.

Cocu: 'Het zijn tactisch altijd hele interessante potjes tegen FC Utrecht'

Op drie competitiezeges volgde een harde uitglijder tegen SC Heerenveen. De na de Europese uitschakeling toch al mentaal wat gewonde ploeg herstelde zich knap met een flitsende eerste helft tegen Feyenoord, maar wat PSV in de tweede helft liet zien tegen de kampioen was van abominabel slecht niveau. Dat zal de leiding van de club uit Eindhoven toch zorgen baren.

Het lukte PSV niet om met een man meer het spel te maken. Het wordt daarom heel interessant te zien hoe de elf van Cocu zondag tegen FC Utrecht voor de dag komen. Het team van Erik ten Hag wil zich revancheren voor het echec in Enschede (4-0 verlies bij FC Twente) en het wil bovendien in Stadion Galgenwaard altijd het spel maken.

Dat laatste zou PSV in de kaart kunnen spelen, gezien de voorste linie van de Eindhovenaren die veel snelheid bevat en mogelijk raad zal weten met de ruimte die FC Utrecht achter de laatste lijn weggeeft. Aan de andere kant zijn er bij PSV ook vragen. Welke wisselingen voert Cocu dit keer door en is dit PSV tactisch goed genoeg om te spelen tegen de 4-4-2-ruit van FC Utrecht?

PSV zal een oplossing moeten verzinnen voor het mannetje dat ze – mits ze het vertrouwde 4-3-3 spelen – tekortkomen op het middenveld. Dat de coach daarbij nog niet volledig kan vertrouwen op Marco van Ginkel en ook Jorrit Hendrix, die daarin de leiding moeten nemen, hebben de duels met Heerenveen en Feyenoord wel bewezen.

Het kan zijn dat Cocu zijn elftal aanpast aan de speelstijl van FC Utrecht, iets dat hij in het verleden wel vaker deed. 'Het zijn tactisch altijd hele interessante potjes tegen FC Utrecht', zegt Cocu. 'Ik zal niets loslaten over hoe wij de wedstrijd ingaan, maar we zullen iets bedenken waarvan wij denken dat we daarmee de grootste kans hebben om de wedstrijd te winnen. De eerste helft tegen Feyenoord is natuurlijk onze insteek, maar FC Utrecht speelt anders dan hen. De hand van Erik ten Hag is heel goed zichtbaar bij FC Utrecht. Ze spelen goed voetbal, hebben goede spelers en goede aankopen gedaan.'

Adam Maher
Cocu kwam tijdens het wekelijkse perspraatje nog even terug op Adam Maher, die gisteren uitblonk in de bekerwedstrijd tegen Putten. 'Adam traint iedere dag goed en hij heeft een positieve bijdrage in de kleedkamer en op het veld', aldus een lovende Cocu. 'Toen hij bij PSV kwam, had hij moeite met de stap. Bij PSV wordt meer gevraagd en geëist dan bij AZ. Hij is aan de slag gegaan met de punten die ik hem heb voorgehouden. Adam heeft echt stappen gezet en hij laat het nu ook zien. Hij heeft veel meer inhoud, hij kan het nu tot de laatste minuut vol houden. Hij is zich nu veel bewuster van wat het vak van voetballer inhoudt. Het is zeker niet uit te sluiten dat hij minuten gaat maken. Er zijn maar weinig trainers die hun beste spelers niet opstellen.'

Een vooruitblik op FC Utrecht - PSV, een duel dat alle kanten op kan.
Samenvatting: Maher toont lang verborgen klasse bij PSV
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.