PSV schudt Putten dankzij Maher van zich af

Reacties

PSV heeft mede dankzij een uitblinkende Adam Maher als laatste club de volgende ronde van het KNVB-bekertoernooi bereikt. De formatie van trainer Phillip Cocu won donderdag met 0-4 van Hoofdklasser SDC Putten.

PSV schudt Putten dankzij Maher van zich af

Maher kreeg weer eens een basisplaats van Cocu ten koste van Marco van Ginkel. De middenvelder betaalde het vertrouwen uit door al na vijf minuten van afstand voor een fraaie goal te zorgen. Een voortvarende start voor PSV, maar daar bleef het lang bij tegen de amateurs, die aan de andere kant zelfs enkele kleine kansen kregen. De ruststand was 0-1.

In de tweede helft breidde PSV de score na een uur uit. Derrick Luckassen kopte raak op aangeven van Maher. Laatstgenoemde blonk uit bij de Eindhovenaren en in de 70ste minuut maakte hij er zelf 0-3 van door de bal op de slof te nemen. Zijn twee goals zijn bijzonder te noemen, want in 2017 maakte geen enkele PSV'er meer goals in uitduels.

Ook in de 0-4 van Sam Lammers had Maher een aandeel. Hij bediende invaller Albert Gudmundsson met een fraaie steekpass, die voorgaf op Lammers. De spits schoof de bal simpel binnen. Daarmee nam PSV, waar Dante Rigo als invaller zijn officiële debuut maakte, na rust afstand van Putten. De Eindhovenaren gaan aanstaande zondag op bezoek bij FC Utrecht.

Later op de donderdagavond wordt de loting voor de tweede ronde van het bekertoernooi verricht.

Samenvatting: Maher toont lang verborgen klasse bij PSV
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.