Moeilijke start voor PSV-huurling: 'Ik ben een geboren vrachtwagenchauffeur'

Moeilijke start voor PSV-huurling: 'Ik ben een geboren vrachtwagenchauffeur'

21-09-2017 11:22
8

Hidde Jurjus heeft absoluut geen spijt van zijn keuze om PSV op huurbasis te verruilen voor Roda JC. Waar de Limburgers stijf onderaan staan in de Eredivisie, wonnen de Eindhovenaren afgelopen weekend de topper tegen Feyenoord.

"Daar had ik zelf niet gespeeld, dus dat is een heel ander verhaal", reageert Jurjus tegen Voetbal Inside. "Ik ben heel blij dat het met PSV goed gaat. Het zijn gasten waar ik een heel jaar mee getraind heb en waar ik nog steeds contact mee heb. Buiten dat ben ik ook nog steeds heel blij dat ik bij Roda ben. Wij moeten hier heel hard aan het werk."

Roda staat na vijf duels nog met lege handen. Toch twijfelt Jurjus er niet aan dat hij een goede stap heeft gemaakt. "Natuurlijk is het klote dat wij zo beginnen. Dat hoef ik niemand uit te leggen. En natuurlijk baal ik wel, ik ben er echt ziek van. De laatste weken als je telkens verliest kom je net iets zuurder thuis. Dan is de kunst om je kop erbij te houden."

Ondanks alles beginnen de autoritjes naar de club niet langer aan te voelen, aldus Jurjus. "Ik denk dat ik een geboren vrachtwagenchauffeur ben, omdat ik het zo lekker vind."