Home Nieuws Kevin Blom: ‘Raar dat PSV schorsing accepteert’

Kevin Blom: ‘Raar dat PSV schorsing accepteert’

36
0

Kevin Blom was het middelpunt van de discussie rond de rode kaart en schorsing van Hirving Lozano. De scheidsrechter kijkt terug op een roerige week en kent de invloed van de topclubs. Blom wijst daarbij opnieuw naar PSV en snapt niet waarom de club niet opnieuw in beroep is gegaan.

“Zittingen van de tuchtcommissie zijn altijd vervelend”, stelt Blom in Voetbal International. “Ik moet situaties live bekijken en beoordelen. Als men het daarna uit alle camerahoeken nog eens eindeloos gaat analyseren, is dat voor een scheidsrechter moeilijk. Er komt dan zo’n enorme poespas achteraan, daar zit je niet op te wachten. Mensen worden boos. Zijn het er niet mee eens. Supporters raken opgefokt.”

Phillip Cocu vindt de rode kaart van Lozano nog altijd niet terecht. “Dat mag”, reageert Blom. “Je mag van mening verschillen over de vraag: vind je dat hij de gezondheid van de tegenstander in gevaar brengt? Maar als daarop je antwoord nee is, dan is het een beetje raar om wel de schorsing te accepteren. Dan had PSV nog een keer in beroep moeten gaan. Die mogelijkheid ligt er.”


Vorig artikelVooruitblik Van Ginkel en Cocu op eerste bekerwedstrijd
Volgend artikelIn The Picture: Jan Poortvliet, 62 jaar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in