PSV-debuut laat voorlopig op zich wachten: We geven geen cadeaus weg

PSV-debuut laat voorlopig op zich wachten: "We geven geen cadeaus weg"

21-09-2017 07:22
33

PSV neemt de bekerwedstrijd tegen hoofdklasser SDC Putten uiterst serieus. Trainer Phillip Cocu is volgens het Eindhovens Dagblad van plan om zijn sterkst mogelijke opstelling te gebruiken in Putten.

Dat betekent dat Eloy Room nog even moet wachten op zijn debuut voor de hoofdmacht van PSV. "Eloy is kort bij ons en is de tweede doelman", aldus Cocu. "Bij Jong PSV heeft hij een aantal wedstrijden gekeept en dat blijft waarschijnlijk ook zo. Op het moment dat hij op de deur klopt, kan de situatie uiteraard weer veranderen." Cocu laat bovendien aan De Telegraaf weten dat hij jeugdspelers niet zomaar voor de leeuwen wil gooien. "We geven geen cadeaus weg. Spelers moeten iets afdwingen, dat begint al op de training. Ik ga wel wat wijzigen, maar geen compleet ander elftal opstellen."

Cocu is beducht voor de hoofdklasser. "Echte bekerploegen verstaan de kunst van het pieken", aldus de 46-jarige trainer. "We gaan nu spelen tegen een aantal mannen, die misschien maar een keer in hun leven de kans krijgen zo'n wedstrijd af te werken. Verder zijn we met de tegenstander niet al te veel bezig. We willen ons plaatsen en nemen zelf geen risico met spelers die met lichte klachten kampten."

De lichtgeblesseerde Steven Bergwijn, Gaston Pereiro en Santiago Arias worden vermoedelijk gespaard, terwijl Hirving Lozano nog steeds geschorst is. De bekerwedstrijd begint donderdagavond om 20.45 uur.