Gudmundsson erkent: 'Het is moeilijk geduldig te blijven'

Reacties

Hoewel hij onlangs zijn Eredivisie-debuut vierde, wacht Albert Gudmundsson nog altijd op zijn doorbraak bij PSV. De twintigjarige IJslander zit vooral op de bank bij het eerste en doet daarom maar af en toe mee met Jong PSV.

Gudmundsson erkent: 'Het is moeilijk geduldig te blijven'

'Het is een lastige positie. Ik moet in vorm blijven en gefocust zijn op de momenten dat ik de kans krijg', vertelt Gudmundsson deze week in een interview met VI.

Als hij tot de winterstop weinig aan spelen toekomt, zinspeelt hij op een verhuur. 'Maar dat is nog niet aan de orde. Hier moet ik even doorheen. Als ik een keer negentig minuten mag spelen, weet ik: Dit was het allemaal waard. Het is moeilijk geduldig te blijven, maar uiteindelijk krijg ik het terugbetaald. Hopelijk.'

Medio mei deelde Gudmundsson op Twitter de opstelling van Ajax tegen Willem II. Het was de laatste speelronde van vorig seizoen. Trainer Peter Bosz trad aan met het jongste Ajax-elftal ooit in de Eredivisie, met talenten als Matthijs de Ligt, Justin Kluivert, Frenkie de Jong, Donny van de Beek en Kasper Dolberg. Cynisch voegde Gudmundsson enkel drie puntjes toe aan zijn bericht.

'Ik deed het vrij goed bij Jong PSV', blikt Gudmundsson terug. 'In de laatste twaalf duels maakte ik dertien goals en ik zat de laatste drie wedstrijden ook bij de selectie. Ik hoopte op een paar minuten, maar die kreeg ik niet. Daarom was ik gefrustreerd en stuurde ik dat bericht. Dat had ik niet moeten doen. Phillip Cocu kwam naar me toe en zei: "Als je ergens problemen mee hebt, dan kun je bij mij terecht". Maar ik heb van mijn fout geleerd. Ik moet eerst nadenken voordat ik op verzenden druk.'

Het volledige interview met Albert Gudmundsson, waarin hij onder meer ingaat op het voetbaltalent van zijn overgrootvader, opa en vader, staat in de nieuwe VI.

Samenvatting PSV - Feyenoord
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.