Home Nieuws Dick Advocaat, idolaat van Luc Nilis

Dick Advocaat, idolaat van Luc Nilis

156
0

Een illuster beeld in het voorjaar van 1997. Luc Nilis scoort in de belangrijke competitiewedstrijd tegen FC Utrecht met een magistrale hakbal een wondergoal die het Philips Stadion in vuur en vlam zet. PSV walst die avond over FC Utrecht heen en deze wedstrijd bleek een opmaat voor de landstitel die niet veel later veroverd kon worden.

Direct na de magistrale hakbal rent Advocaat naar Nilis toe en beent hij ook meteen in het zicht van de camera weer terug naar de dugout, waarna hij koeltjes zijn vuist balt. De kleine Generaal ontplofte zowat van vreugde maar ook de bewondering spatte van zijn gezicht af. Wat een doelpunt, wat een voetballer. Dick Advocaat is nog altijd groot fan van Luc Nilis. Ronaldo is voor de Hagenaar de beste speler met wie hij ooit gewerkt heeft, maar Luc Nilis vond hij een geweldenaar.

“Als je kijkt naar wat Ronaldo allemaal heeft gepresteerd, was hij de grootste met wie ik heb gewerkt. Alleen zou ik anderen tekort doen alleen hem te noemen, want ik heb met zo veel goede spelers mogen werken: Dani, Tymoschuk, Arshavin, Nilis, Van Bommel, Bergkamp, Van Basten, Gullit, Robben, Sneijder, Van Nistelrooy”, zegt de huidige bondscoach.

“Maar wat denk je van Nilis? Tjonge, wat een prachtige speler, een grootheid. Ik heb weleens tegen hem gezegd dat als hij dezelfde mentaliteit had gehad als Mark van Bommel, hij de beste van de wereld zou zijn geweest”, vervolgt hij.

“Laatst zag ik hem weer eens, bij PSV-AZ. Schiet ik bijna vol, omdat ik in zijn boek heb gelezen wat die jongen allemaal heeft moeten doorstaan. Zo’n grote speler moet weer werken om alles op de rit te krijgen, maakt me verdrietig.”


Vorig artikelLuuk de Jong voorzichtig weer in training
Volgend artikelInvaller Guardado wint uitwedstrijd bij Real Madrid

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in