Advocaat: 'Ik zag hem bij PSV. Schiet ik bijna vol, het maakt me verdrietig'

Advocaat: 'Ik zag hem bij PSV. Schiet ik bijna vol, het maakt me verdrietig'

20-09-2017 15:44
29

Ronaldo, voormalig superspits van Brazilië en onder meer PSV en FC Barcelona, is de beste speler met wie Dick Advocaat ooit gewerkt heeft. De bondscoach van Oranje zegt dat in een interview met Voetbal International. Ook Luc Nilis vond hij een geweldenaar. 

"Als je kijkt naar wat Ronaldo allemaal heeft gepresteerd, was hij de grootste met wie ik heb gewerkt. Alleen zou ik anderen tekort doen alleen hem te noemen, want ik heb met zo veel goede spelers mogen werken: Dani, Tymoschuk, Arshavin, Van Bommel, Bergkamp, Van Basten, Gullit, Robben, Sneijder, Van Nistelrooy", lepelt Advocaat op. 

"Maar wat denk je van Nilis? Tjonge, wat een prachtige speler, een grootheid. Ik heb weleens tegen hem gezegd dat als hij dezelfde mentaliteit had gehad als Mark van Bommel, hij de beste van de wereld zou zijn geweest", vervolgt de bondscoach.

"Laatst zag ik hem weer eens, bij PSV-AZ. Schiet ik bijna vol, omdat ik in zijn boek heb gelezen wat die jongen allemaal heeft moeten doorstaan. Zo'n grote speler moet weer werken om alles op de rit te krijgen, maakt me verdrietig." Nilis, tegenwoordig actief als trainer bij PSV, kampte jarenlang met een gokverslaving.