Home Nieuws Philip Cocu slaat plank mis: ‘Winnen is soms lastiger dan mensen denken’

Philip Cocu slaat plank mis: ‘Winnen is soms lastiger dan mensen denken’

57
0

Phillip Cocu slaat in de voorbereiding op het bekertreffen tegen de amateurs van Putten de plank mis. Winnen is soms inderdaad lastiger dan mensen denken maar het niveauverschil in Nederland tussen de topclubs en amateurclubs als Putten is dusdanig groot dat winnen niet lastiger zal zijn dan menigeen denkt.

Een ieder die niet zou weten dat er tegen amateurs gespeeld wordt, zou wellicht denken dat een gemiddelde Eredivisie subtopper de tegenstander van PSV is. De club traint immers besloten, Cocu laat tweede keeper Eloy Room geen minuten maken en maakt de kanttekening dat dit soort wedstrijden nog weleens onderschat wordt. Cocu liet zelfs al twee keer een analyse maken van het amateurteam van Putten. Kortom: overdreven of realistisch?

“We moeten ons gewoon plaatsen voor de volgende ronde”, zegt Cocu in gesprek met Voetbal International. “We zijn de laatste jaren veel te vroeg uitgeschakeld in het bekertoernooi. Dat leeft ook bij de spelers, we willen meedoen om die prijs. Toch worden dit soort wedstrijden wel eens onderschat in Nederland. Voor een amateurspeler is het vaak de eerste en enige keer dat hij tegen een topclub speelt. Dat zorgt voor iets extra’s. Winnen is soms lastiger dan mensen denken.”

Daarom ook dat PSV besloten trainde op de Herdgang. “Wij hebben ons voorbereid zoals we dat op iedere tegenstander doen. Onze analist is er tweemaal heengegaan en zelf heb ik een van de wedstrijden op beeld bekeken. Garanties geeft dat niet, tegen ons kunnen ze zomaar anders spelen. Het belangrijkste is daarom hoe wij zelf de wedstrijd ingaan.”


Vorig artikelEloy Room blijft tweede doelman in bekertoernooi
Volgend artikelLuuk de Jong voorzichtig weer in training

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in