Cocu traint besloten: 'Voor een amateurspeler vaak eerste en enige keer'

Cocu traint besloten: 'Voor een amateurspeler vaak eerste en enige keer'

20-09-2017 14:45
17

PSV-trainer Phillp Cocu laat niets aan het toeval over richting het bekerduel met hoofdklasser SDC Putten van donderdag. De Eindhovense topclub trainde woensdag zelfs achter gesloten deuren.

"We moeten ons gewoon plaatsen voor de volgende ronde", is Cocu stellig in gesprek met Voetbal International. "We zijn de laatste jaren veel te vroeg uitgeschakeld in het bekertoernooi. Dat leeft ook bij de spelers, we willen meedoen om die prijs. Toch worden dit soort wedstrijden wel eens onderschat in Nederland. Voor een amateurspeler is het vaak de eerste en enige keer dat hij tegen een topclub speelt. Dat zorgt voor iets extra’s. Winnen is soms lastiger dan mensen denken."

Daarom ook dat PSV besloten trainde op de Herdgang. "Wij hebben ons voorbereid zoals we dat op iedere tegenstander doen", zegt Cocu op de website van de Eindhovense club. "Onze analist is er tweemaal heengegaan en zelf heb ik een van de wedstrijden op beeld bekeken. Garanties geeft dat niet, tegen ons kunnen ze zomaar anders spelen. Het belangrijkste is daarom hoe wij zelf de wedstrijd ingaan."