Blom na Lozano-storm: 'Raar om de schorsing dan wel te accepteren'

Blom na Lozano-storm: 'Raar om de schorsing dan wel te accepteren'

20-09-2017 12:29
49

Kevin Blom was het middelpunt van de discussie rond de rode kaart en schorsing van PSV'er Hirving Lozano. De arbiter werd voor de tuchtcommissie flink aangevallen door de jurist van PSV over de prent van de Mexicaan in het duel met sc Heerenveen.

"Zittingen van de tuchtcommissie zijn altijd vervelend", stelt Blom in Voetbal International. "Ik moet situaties live bekijken en beoordelen. Als men het daarna uit alle camerahoeken nog eens eindeloos gaat analyseren, is dat voor een scheidsrechter moeilijk. Er komt dan zo'n enorme poespas achteraan, daar zit je niet op te wachten. Mensen worden boos. Zijn het er niet mee eens. Supporters raken opgefokt."

Wedden

Meer odds

PSV-trainer Phillip Cocu vindt de rode kaart van Lozano nog altijd niet terecht. "Dat mag", reageert Blom. "Je mag van mening verschillen over de vraag: vind je dat hij de gezondheid van de tegenstander in gevaar brengt? Maar als daarop je antwoord nee is, dan is het een beetje raar om wel de schorsing te accepteren. Dan had PSV nog een keer in beroep moeten gaan. Die mogelijkheid ligt er."

Blom merkt dat schorsingen steeds vaker worden aangevochten. "Daar heb ik zelf geen verklaring voor. Het is wel een trend dat er steeds meer tuchtzaken zijn. Zelf heb ik het gehad met Rick Karsdorp, dat was de meest pittige. Kevin Strootman eerder. Het is wel zo dat ik zwaardere wedstrijden fluit en ten aanzien van grote clubs ook beslissingen heb genomen. Die clubs zetten er met hun juristen veel vaker druk op. Feyenoord, Ajax en PSV gaan niet zomaar akkoord."