Langeler haalt Bazoer terug bij voorselectie Jong Oranje

Reacties

Art Langer heeft Riechedly Bazoer opgenomen in zijn voorselectie voor de duels met Jong Letland en Jong Oekraïne van begin oktober. PSV is hofleverancier van het 28-koppige keurkorps.

Langeler haalt Bazoer terug bij voorselectie Jong Oranje

Met het opnemen van Bazoer in zijn voorlopige selectie zet Langeler een punt achter het conflict met de VfL Wolfsburg-middenvelder. De voormalig Ajacied meldde zich in maart zonder logische reden af bij Jong Oranje voor de duels met de beloften van Finland en Oostenrijk. Langeler was daar niet van gediend en riep Bazoer in de daarop volgende interlands niet meer op. 'Jong Oranje is er niet alleen als het de spelers uitkomt', was de verklaring van de bondscoach.

Eind augustus zette Langeler de deur voor een terugkeer van Bazoer al op een kier. 'In september ga ik bij hem op bezoek en kijken we hoe hij erin staat. Wat mij betreft is een selectie daarna weer mogelijk, uiteraard afhankelijk van vorm en keuzes, het barst van de talentvolle middenvelders in deze lichting.'

De ploeg van Langeler is de kwalificatie voor het EK van 2019 in Italië zwak begonnen. De remise tegen Jong Engeland, favoriet voor de groepwinst, viel nog te billijken, maar de 2-0 nederlaag tegen Jong Schotland was schrijnend. Jong Oranje staat zodoende op één punt uit twee duels.

De beloften nemen het op 6 oktober in De Vijverberg op tegen Jong Letland. Vier dagen later wacht een uitwedstrijd tegen de beloften van Oekraïne, die momenteel aan kop gaan in Groep 4.

De volledige voorselectie van Jong Oranje:
Keepers: Joël Drommel (FC Twente), Yanick van Os (PSV), Justin Bijlow (Feyenoord).

Verdedigers: Denzel Dumfries (SC Heerenveen), Kevin Diks (Feyenoord), Hidde Ter Avest (FC Twente), Jermaiah St. Juste (Feyenoord), Justin Hoogma (1899 Hoffenheim), Darmian van Bruggen (VVV-Venlo), Rick van Drongelen (Hamburger SV), Jairo Riedewald (Crystal Palace), Thomas Ouwejan (AZ).

Middenvelders: Pelle van Amersfoort (SC Heerenveen), Bart Ramselaar (PSV), Pablo Rosario (PSV), Frenkie de Jong (Ajax), Guus Til (AZ), Jeremy Helmer (AZ), Juninho Bacuna (FC Groningen), Riechedly Bazoer (VfL Wolfsburg).

Aanvallers: Steven Bergwijn (PSV), Justin Kluivert (Ajax), Oussama Idrissi (FC Groningen), Jay Roy Grot (Leeds United), Richairo Zivkovic (KV Oostende), Sam Lammers (PSV), Gervane Kastaneer (1. FC Kaisterslautern), Ilias Alhaft (Sparta Rotterdam).

GespeeldPuntenDoelsaldo
1. Jong Oekraïne24+6
2. Jong Engeland24+3
3. Jong Schotland13+2
4. Jong Letland32-3
5. Jong Oranje21-2
6. Jong Andorra21-6
Samenvatting VfB Stuttgart - VfL Wolfsburg
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.