Ramselaar snapt gefluit PSV-fans: 'Ze willen goed voetbal zien'

Reacties

Bart Ramselaar is net als de PSV-aanhang ontevreden over de tweede helft tegen Feyenoord (1-0 zege). De middenvelder bekeek het duel van zondag een uur lang vanaf de bank, terwijl hij de week daarvoor juist wel startte.

Na de pauze vielen de Eindhovenaren ver terug, ook al hadden ze een man meer. Dat kwam de thuisploeg zo nu en dan op gefluit van de achterban te staan. Begrijpelijk, vindt Ramselaar. 'Ja, natuurlijk. We stonden de tweede helft toch tegen tien man. De supporters wilden net als voor de rust goed voetbal zien. Misschien is het iets mentaals, heeft het met wilskracht te maken. Gelukkig zag ik dat op het laatst wel terugkomen, wonnen we weer veel duels. De laatste tien minuten is Feyenoord niet echt meer gevaarlijk geweest.'

Voorlopig moet Ramselaar stuivertje wisselen met Gastón Pereiro voor een positie op het middenrif. Een week voor de topper stond hij nog aan de aftrap bij de met 2-0 verloren wedstrijd bij SC Heerenveen. 'Helemaal na zo'n wedstrijd als tegen Heerenveen wil je zo snel mogelijk weer een nieuwe wedstrijd spelen', aldus de 21-jarige middenvelder. 'Feyenoord-thuis is dan een perfect duel om je te revancheren. Zelf wist ik niet dat ik niet zou starten, dat hoorde ik pas aan het eind van de week. Maar gelukkig heb ik in iedere wedstrijd nog meegespeeld. Tegen Feyenoord ben ik 35 minuten ingevallen. In dat opzicht kan ik toch wel tevreden zijn.'

De volledige rubriek 'Op de man af' met Bart Ramselaar lees je in de nieuwe VI.