Ajacied Kasper Dolberg
NOS VoetbalAangepast

Dolberg maakt kans op Golden Boy-award

Ajacied Kasper Dolberg en Steven Bergwijn van PSV zijn genomineerd voor de Golden Boy-award, de prijs voor het grootste talent van Europa.

De 19-jarige Dolberg was afgelopen seizoen een regelrechte sensatie in Amsterdam. De spits maakte zestien competitietreffers en was ook in Europa van grote waarde. Daarin scoorde hij zes keer, waaronder tweemaal in de halve finales van de Europa League tegen Olympique Lyon.

Dolberg maakte dit jaar bovendien zijn debuut voor het Deense nationale elftal.

De cijfers van de eveneens 19-jarige Bergwijn zijn minder spectaculair (twee goals in de competitie), al stond de rappe buitenspeler deze zomer wel in de belangstelling van het Italiaanse Torino. Bij PSV was hij dit seizoen in alle competitiewedstrijden basisspeler.

De concurrentie voor Dolberg en Bergwijn is niet mals. Op de lijst van genomineerden staan onder anderen de Franse supertalenten Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain) en Ousmane Dembélé (FC Barcelona).

Ook Enes Ünal, die vorig seizoen achttien eredivisiegoals maakte voor FC Twente, maakt kans op de prestigieuze prijs. De Turkse spits staat tegenwoordig onder contract bij Villarreal.

Van der Vaart

De Golden Boy-award wordt sinds 2003 jaarlijks uitgereikt. Rafael van der Vaart (Ajax) was de eerste speler die de prijs in ontvangst mocht nemen. Vorig jaar was de Portugees Renato Sanches (Bayern München) de gelukkige.

Dertig voetbaljournalisten uit Europa mogen hun stem uitbrengen. De winnaar wordt in oktober bekendgemaakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl