Home Nieuws Marcel Brands roept discussie op met uitspraken over Cocu

Marcel Brands roept discussie op met uitspraken over Cocu

38
0

Tegen de algemene opinie in gaat Brands niet mee in de soms hevige kritieken op de positie van Philip Cocu. In gesprek met PSV TV weet Brands de positie van Cocu te verdedigen en roept daarmee automatisch weer discussie op.

‘Na de uitschakeling in Europa hebben we een hele nacht gesproken’, begint Brands in gesprek met het clubkanaal. Brands gaat zelfs verder door zijn verbazing uit te spreken over het feit dat er zo snel getwijfeld wordt aan de positie van het clubicoon, zoals Brands Cocu omschrijft.

“Intern hebben we veel gesprekken gevoerd. Na die uitschakeling tegen Osijek hebben we een hele nacht gesproken. Als iemand zich dat aantrekt ben ik het wel, en zeker ook Phillip. Dat dingen anders moesten, was duidelijk”, zegt Brands.

Ook na de afgetekende competitienederlaag bij sc Heerenveen riep men in koor weer twijfels uit over de trainer van PSV. Brands begrijpt het niet en roept met zijn vraag stevige discussie op. “Waarom altijd zo snel? Cocu is een icoon als speler van PSV en heeft de successen als trainer teruggebracht bij PSV. Dan vind ik niet dat je zo snel conclusies moet en mag trekken. Een trainer als Cocu heeft meer krediet dan een willekeurige buitenstaander”, aldus Brands die daarmee voorbij gaat aan het feit dat er al anderhalf seizoen geen vaste speelstijl is en spelers zich nauwelijks weten te ontwikkelen. Los van het feit dat PSV al maanden achtereen nauwelijks om de prijzen heeft gespeeld.

De uitspraken van Brands over het krediet wat Philip Cocu heeft als clubicoon, gaan dwars in tegen de zogenaamde topsportcultuur die de club bij monde van de directie vaak weet uit te spreken. De directie onder leiding van Toon Gerbrands betoogt vaak dat er geen excuses gelden in de topsport. De verwijten van onder meer het Eindhovens Dagblad, dat PSV momenteel een club van excuses is, snijden met de uitspraken van Brands nog meer hout.


Vorig artikel‘Niemand heeft het over de slechte helft van Feyenoord’
Volgend artikelPSV wijst naar arbitrage: ‘Dit is meten met twee maten’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in