Brands verklaart keuze: Zo'n transfer wil ik niet op mijn geweten hebben

Brands verklaart keuze: "Zo'n transfer wil ik niet op mijn geweten hebben"

19-09-2017 07:30
14

Hamburger SV-verdediger Douglas Santos was níet de topprioriteit van Marcel Brands tijdens de afgelopen transferzomer. De Braziliaanse linksback was de nummer twee op het lijstje van de technisch manager van PSV. 

Brands beloofde afgelopen zomer meermaals dat er een linksback zou komen, maar die kwam er uiteindelijk niet. Dat leverde PSV veel kritiek op. Of Brands dat snapt? "Tuurlijk, tuurlijk", begint hij tegen PSV TV. "Kijk, wij hadden een lijstje van vijf à zes linksbacks. De nummer één hebben we heel lang op gewacht en dat is uiteindelijk niet gelukt. Dat was overigens niet Douglas Santos, hij was de nummer twee op het lijstje. Uiteindelijk ging zijn komst ook niet door."

"Dan kom je bij een lijstje met spelers waarvan je denkt: we zijn bereid om hierin te investeren, maar niet meer dan een bepaald bedrag. Uiteindelijk werd dat bijna onmogelijk. Omdat de transfer van Luuk de Jong (naar Bordeaux, red.) niet doorging, kon ik eigenlijk alleen maar huren. Dat hebben we uiteindelijk niet gedaan, omdat de kwaliteit van de speler die we konden huren ons niet beter zou maken", aldus Brands. 

Een paniekaankoop was voor Brands geen optie. "Ik kan me een transfer van PSV herinneren uit Engeland op de laatste avond van de transfermarkt", doelt hij op Michael Ball, die in het seizoen 2004/2005 flopte in Eindhoven. "Zo'n transfer wil ik niet op mijn geweten hebben. We hebben met de staf en met de scouting gesproken. We hebben afgesproken om het bij Kenneth Paal en Joshua Brenet te houden en om dan in de winterstop naar de mogelijkheden te kijken waar we wel honderd procent achter staan."