Kranten niet onder indruk van PSV: 'Een wel heel beroerde tweede helft'

Kranten niet onder indruk van PSV: 'Een wel heel beroerde tweede helft'

18-09-2017 12:30
cw

Er is nog veel werk aan de winkel voor PSV, zo concluderen de kranten na de wedstrijd tegen Feyenoord. Met name de tweede helft leek in de verste verte niet op de eerste helft waarin de Eindhovenaren de leiding pakten. Over het algehele niveau van de wedstrijd waren de kranten ook niet bijster positief.

'Pereiro peilstok van PSV' kopt De Telegraaf. 'Gaston Pereiro nam zijn ploeg in een zinderende eerste helft bij de hand, maar onderging net als zijn ploeggenoten een gedaanteverwisseling in de kleedkamer. Het zorgde ervoor dat gevoelens van opluchting en ontlading vochten om voorrang in het Philips Stadion.'

'Eén grote mindgame, was de topper tussen PSV en Feyenoord. Beide teams, spelers individueel; ze toonden op één middag zoveel gezichten dat hun strijd tot in de blessuretijd spannend bleef. Dat PSV met 1-0 won, gooit de competitie volledig open', zo schrijft het Algemeen Dagblad.

'De topper PSV - Feyenoord was een pijnlijke illustratie van de belabberde staat van het Nederlandse voetbal. Toch was het een onderhoudend kijkspel. In de Eredivisie kan tegenwoordig bijna alles. PSV - Feyenoord was als kijkspel van onderhoudend tot spectaculair gehalte, en tegelijkertijd een blauwdruk van het huidige onvermogen van het Nederlandse voetbal', schrijft de Volkskrant.

Het Eindhovens Dagblad opent met: 'Wie alleen op een uitslag afgaat, kan denken dat de wereld er ineens weer heel anders uitziet aan de Frederiklaan. Maar zo simpel ligt het niet. PSV won de topper tegen tien Feyenoorders na een wel heel beroerde tweede helft. Nota bene Jeroen Zoet werd de man van de wedstrijd.'