'Wij konden daar niet mee omgaan. Alsof Feyenoord met een man meer speelde'

'Wij konden daar niet mee omgaan. Alsof Feyenoord met een man meer speelde'

18-09-2017 07:32
15

PSV moet niet in de polonaise lopen na de overwinning op Feyenoord, stelt Daniel Schwaab. De Eindhovenaren wonnen met 1-0 van de landskampioen, maar de PSV-verdediger zag een hoop misgaan.

"Er is nog genoeg werk aan de winkel", zegt Schwaab in gesprek met De Telegraaf. Feyenoord kreeg in de eerste helft een dreun te verwerken toen Steven Berghuis een rode kaart kreeg te zien, maar volgens Schwaab ging juist PSV zwak om met deze situatie. "Het leek wel alsof Feyenoord met een man meer speelde."

"Met mijn ervaring kan ik het team helpen in moeilijke situaties. Dat had ik in de tweede helft nog wel meer willen doen", vervolgt Schwaab, die in het centrum van de defensie de voorkeur kreeg boven Derrick Luckassen. "Feyenoord zette ons onder druk en ik zag mogelijkheden om het op te lossen, maar het lukte niet. Zij deden het heel goed met tien man, daar konden wij niet mee omgaan. Terwijl we in de eerste helft juist wél de goede oplossingen vonden in de opbouw. Daar kunnen we vertrouwen uit putten."