Home Nieuws PSV draait rollen om en wint van Feyenoord

PSV draait rollen om en wint van Feyenoord

34
0

In een wedstrijd met twee gezichten heeft PSV een slechte beurt voor eigen publiek gemaakt door een zeer zwakke tweede helft af te leveren waarin vrijwel niets meer klopte.

Exact een jaar geleden won Feyenoord onverdiend 3 punten in Eindhoven in een wedstrijd waarin het vrijwel 90 minuten met de rug tegen de muur werd gezet. PSV heerste zondag de eerste 45 minuten van de wedstrijd met prima spel maar viel schrikbarend ver terug na de rust.

PSV draaide in deze editie van PSV – Feyenoord de rollen om en wist de wedstrijd waarin het zelf 45 minuten met de rug tegen de muur werd gezet, nu wel winnend af te sluiten. Ook deze editie van PSV – Feyenoord speelde Brad Jones een cruciale rol door met uitstekend keeperswerk belangrijk te zijn voor Feyenoord.
De rol van beide keepers was ook deze keer omgedraaid ten op zichten van vorig seizoen omdat Jeroen Zoet nu wel belangrijk was voor PSV. Feyenoord was PSV vorig seizoen twee keer slecht gezind, was ook Jeroen Zoet na afloop nog niet vergeten.
Feyenoord thuis is voor Luuk de Jong al een seizoen lang een ontgoocheling. De Jong stond vorig jaar na slecht dekken aan de basis van de 0-1 van Botthegin en was deze editie opnieuw de pechvogel. De Jong blijft na de actie van de schuldbewuste Berghuis een nacht ter observatie in het ziekenhuis.

Phillip Cocu sprak in de persconferentie na afloop over een wedstrijd met twee gezichten. ‘Voor rust voerden we de vooraf bedachte tactiek, uitstekend uit. Geconcentreerd, vanuit het team in de taak. We speelden echt goed.’ Na rust was echter alles anders. ‘Van de tweede helft moeten we leren. Het blijft voor mij een mysterie waarom wij terugvielen in de tweede helft. Het leek eigenlijk nergens op. Er was geen durf, geen initiatief. We gingen te veel mee in het spel van Feyenoord. Ik ben daar absoluut niet tevreden over.’

Cocu zag na de wanvertoning van de tweede helft veel verbeterpunten, maar was tegelijkertijd tevreden over de resultaten. ‘Ajax speelt gelijk, wij winnen van Feyenoord. In dat opzicht is het een goed weekend.’