'Hij heeft jarenlang lopen zaniken bij PSV, maar kennelijk mist hij kwaliteiten'

'Hij heeft jarenlang lopen zaniken bij PSV, maar kennelijk mist hij kwaliteiten'

18-09-2017 00:00
40

Wim Kieft is geen fan van Jürgen Locadia. De PSV-aanvaller scoorde ook niet tegen Feyenoord en liet daarmee een gouden kans liggen, stelt Kieft.

De oud-spits vindt dat Locadia het nú moet waarmaken. "Hij heeft drie, vier jaar lang lopen zaniken bij PSV dat hij in de spits moest spelen. Als hij linksbuiten moest spelen had hij er geen zin in en als hij een keer op de bank zat kwam hij de volgende dag niet opdraven", foetert Kieft bij Rondo.

"Nu krijgt hij een langere periode kans, daar ben je van afhankelijk. Luuk de Jong doet het goed, dus dan moet je denken: die is kwetsbaar, nu moet ik het doen. Maar kennelijk heeft Locadia daar de kwaliteiten niet voor of kan hij het mentaal niet opbrengen. Zo zit het in elkaar."

Locadia begon zondag in de Eredivisie-topper tegen Feyenoord als linksbuiten, omdat De Jong door de schorsing van Hirving Lozano terugkeerde in de basis. Toen De Jong na een kwartier geblesseerde raakte verving Sam Lammers hem in de spits. Locadia staat dit seizoen op vijf doelpunten.