Zoet: Dat is weer iets moois voor de media en de mensen buiten het voetbal

Zoet: "Dat is weer iets moois voor de media en de mensen buiten het voetbal"

17-09-2017 20:23
22

Jeroen Zoet speelde zondag een uitmuntende wedstrijd en daarmee bezorgde hij PSV drie punten tegen concurrent Feyenoord. De goalie kreeg vooral in de tweede helft veel te doen, terwijl PSV toen met een man meer speelde.

Emile van de Sande
EINDHOVEN

"We hebben Feyenoord in de tweede helft te veel laten voetballen. Dan is het fijn dat er ook een keeper op goal staat", zegt Zoet na afloop in de mixed-zone. "We liepen achteruit en zaten er niet meer fel en scherp op. Dan zie je dat als we er geen druk op zetten, Feyenoord ook goed kan voetballen. Het ligt vooral aan ons dat Feyenoord veel kansen heeft gehad."

In de tweede helft redde Zoet knap op een kopbal van Eric Botteghin en een schot van Jean-Paul Boëtius. Met name de save op het schot van Boëtius was indrukwekkend. "Het was een lekkere redding, ja." Of Zoet zich ontwikkelt tot eerste doelman van Oranje? "Dat is weer iets moois voor de media en de mensen buiten het voetbal. De ene keer is het alles en de andere keer is het niets. Vandaag ben ik de gelukkige."

In de slotfase kon Zoet weinig doen toen Jens Toornstra een voorzet voor het binnenglijden had. Tot eenieders verbazing vloog de bal hoog over. "Toen was ik wel heel blij. Ik zag het moment, de bal stuiterde wat en hij schoot hem over. Dat was wel een heel fijn gevoel ja", aldus Zoet.